Video Aspect Ratio: 4:1

Levensstijl en hormonen

Leven in het ritme van je hormonen

Pagina 1 -Introductie

Inleiding programma

Tof dat je hier bent. In dit programma gaan we aan de slag met hormonen en je metabole flexibiliteit. Als vrouw hebben we een fantastische cyclus meegekregen van moeder natuur en daar mogen we naar leven.

Hormonen zijn de regelstoffen in je lichaam en als ze niet in balans zijn dan sturen ze jou. Het begint al met de hormonen oxytocine, cortisol en insuline. Vervolgens je schildklier hormonen en je geslachtshormonen.

Met levensstijl kun jij je hormonen geven wat ze nodig hebben. Niet al je hormonen worden blij van hetzelfde en ze hebben enorm veel invloed op elkaar. Als je hormonen in balans zijn dan kan jij in je kracht gaan staan, stralen en zit je vol energie.

Hoe vaak leven we niet naar wat de maatschappij van ons verwacht.

Zouden we niet veel beter naar onze hormonen kunnen luisteren? Naar ons lichaam, naar dat wat we echt nodig hebben?


Heb je je al aangemeld voor what's app?

Stuur mij een berichtje en ik ga je toevoegen. 

0612381147

De url van deze pagina staat altijd vermeld in de app informatie.


De informatie is GEEN vervanging van medisch advies, geen persoonlijk advies en de verantwoording van toepassen en interpreteren ligt bij jezelf. Heb je twijfels of vragen mag je ze altijd stellen. Raadpleeg altijd een arts als nodig.

De natuur staat steeds verder bij ons vandaan. Voeding uit de fabriek, overal en altijd voedsel voor handen, intensieve landbouw, chronische stress, zoetstoffen, synthetische hormonen en voor alles zoeken we gemak. Stap weer dichter naar de natuur en leef van dat wat de natuur je geeft. Het is een mind-set. Je lichaam gaat je dankbaar zijn. 
Vasten en Detox optimaliseren je leven

Wat hebben jouw hormonen nodig?

Ik ga je in dit programma meenemen in de wereld van hormonen. Wat hebben je hormonen nodig en hoe beïnvloeden ze elkaar.

Wat kan je ervaren als ze uit balans zijn en hoe kan je ze optimaliseren. Je hebt een cyclus van ongeveer 28 dagen en verschillende levensfases waarin hormonen in meerdere en mindere mate aanwezig zijn.

Je ontvangt tools om met je levensstijl aan de slag te gaan. Iedereen is uniek en iedereen heeft een net andere levensstijl waar die zich goed bij voelt.

Het is belangrijk om jouw unieke manier van leven en eten te vinden, zodat ziekten en ongemakken geen kans hebben. Je hebt een zelfhelend vermogen en vasten, voeding en slaap zijn hierin heel belangrijk.


We gaan vasten afwisselen met voeding, twee verschillende voedingsstijlen en veel variatie in lengtes van vasten. Juist die afwisseling zorgt voor een gezond metabolisme en hormonale balans.

Een levensstijl, voedingspatroon is heel complex en dit kun je op vele manieren optimaliseren. Doordat het zo complex is zijn er ook een heleboel visies en werkt niet voor iedereen hetzelfde. Het kan zijn dat je op bepaalde fronten een andere visie hebt en ook dat is natuurlijk oké. Ga open deze reis in en kijk waar je mee resoneert en wat op dit moment misschien niet voor jou is. Het is jouw reis, jouw leven en jij maakt je eigen keuzes.  

Ja alle pagina's zijn voor je geopend

Je hebt direct inzicht in het gehele programma via de linken hieronder


Kijk de introductie video voordat we beginnen

Geniet van het proces

Ik hoop dat dit programma je handvatten gaat geven, zodat jij aan de slag kunt met je gezondheid.

Zijn er dingen die je niet aanspreken, laat ze voorbij gaan en pak dat mee wat jou op dit moment past. Heb je vragen dan mag je ze altijd stellen.


Geniet vooral van het proces, iedere stap is er eentje richting jouw optimale. Dit hoeft niet in één dag. Ervaar je nu ziekte en veel ongemakken dan heeft het tijd nodig om te helen en dat is oké. Ziekte en ongemakken zijn er ook niet van de ene op de andere dag.


Op onderstaande pagina's vind je alle informatie voor het gehele programma.


 • Pagina 1 - Introductie - deze pagina


Liefs Kim

De opbouw van het programma

INLEIDING

Je leest nu de inleiding en in de video op deze pagina leg ik je uit hoe het programma is opgebouwd en wat je kunt verwachten.

KENNIS

Kennis en feiten, de basis van het programma. We gaan kijken wat hormonen zijn, welke er zijn en hoe ze van invloed zijn op elkaar. We bekijken de hormooncyclus van een vrouw en hoe hormonen aanwezig zijn gedurende verschillende levensfases. Wat is de invloed van stress, slaap en is PMS wel echt nodig? Ik ga uitleggen wat het belang van een gezonde lever is en wat je darmen te maken hebben met je hormonen en metabolisme.

DE EERSTE STAPPEN

De eerste stappen gaan we zetten met het verhogen van je frequentie en het creëren van een fijne omgeving. Ik ga je laten zien wat de invloed van gedachten, woorden en emoties zijn op jouw lichaam, op hoe jij je voelt en dat water een geheugen heeft.

Je omgeving heeft veel invloed op het moment dat je wil veranderen en daarom gaan we kijken wat jij zou kunnen aanpassen of wat juist heel fijn is op dit moment.

TOOLS

Dit is de meest uitgebreide pagina. We gaan het hebben over toxines en voeding, over de twee voedingsstijlen die we gaan gebruiken en alle macronutriënten. Wat kan je doen om je hormonen zo goed mogelijk te voeden, zodat ze kunnen stijgen en dalen in een natuurlijk ritme. Hoe kan je je lever en darmen zo goed mogelijk verzorgen en wat voor invloed hebben micronutriënten. Deze pagina sluiten we af met een video over drinken, wat haalt je uit ketose en hoe kun je langer in de vetverbranding blijven.

Uiteindelijk heb je een heel pakket met tools en handvatten, zodat je zelf aan de slag kan gaan om jouw unieke manier van leven te vinden. Je zal deze tools ook allemaal terugvinden in de programma’s.

VASTEN

De laatste tool die we gebruiken in de programma’s is vasten. We gaan vasten als een vrouw en veel variatie aanbrengen in lengtes van vasten, zodat je al je hormonen zo goed mogelijk ondersteund.

PROGRAMMA

Dit is de pagina waar alles samenkomt. Alle kennis die we hebben opgedaan, alle tools die we hebben ontvangen komen terug in de verschillende programma’s. Alle programma’s zijn geschreven voor drie verschillende levensfases. De vruchtbare fase, overgang en postmenopauze.

Downloads

In onderstaande documenten vind je alle informatie die je nodig hebt om met het programma aan de slag te gaan. Je vind de programma’s met het daarbij behorende menu. De recepten vind je terug in twee recepten boekjes SWEET en KETO. Dit zijn de twee voedingsstijlen die we gebruiken en die helemaal uitgelegd worden bij tools.

Heb jij je beginsituatie al beschreven?

Ben je al begonnen met het monitoren van je cyclus?

Cyclus planner

Kalender 2024

Beginsituatie

Voordat je begint aan één van de programma's kan je een beginsituatie voor jezelf formuleren, zodat je weet wat aanpassingen voor je doen.

Glucose en ketonen meten

Meet je ketonen en glucose om je lichaam nog beter te leren kennen. 

Menu voorbereiding

Voorbereiding

Programma vruchtbare fase

Inclusief menu

Programma overgang

Inclusief menu

Programma postmenopauze

Inclusief menu

Recepten KETO

Alle recepten die je kunt gebruiken als je KETO terug ziet in het programma.

Recepten SWEET

Alle recepten die je kunt gebruiken als je SWEET terug ziet in het programma.

Introductie video

“Laat voedsel uw medicijn zijn” Hippocrates

Inleiding

Ja de eerste video van het programma. Ik ga je uitleggen hoe het programma is opgebouwd, wat je kunt verwachten en hoe je aan de slag kunt met het programma. Ga er met een open mind in. Er is niet één manier die voor iedereen werkt en daarom ontvang je een heleboel tools waar je mee aan de slag kunt. Neem de verantwoordelijkheid voor je gezondheid, want met levensstijl kan je zoveel doen. Zet de stappen die je nu passen en zo wandel je rustig richting het optimale. Luister naar je lichaam, die kan je het beste vertellen wat je nodig hebt.


 • Inhoud programma
 • Er is niet één manier
 • Verantwoordelijk voor je eigen gezondheid
 • Luister naar je lichaam 
 • Zelfhelend vermogen
 • Het zit in mijn genen 
 • Geen geld en geen tijd
 • Maatschappij 
 • Soorten diëten
 • Voor wie dit programma

Extra oefeningen

Transformatie oefening

Boxbreathing

"Je creëert je eigen leven"

Community via what's app

Deel je ervaringen, stel je vragen en laat je inspireren.

Stuur mij een berichtje en dan zorg ik dat je op het juiste moment wordt toegevoegd.

0612381147

Supplementen & gratis advies

Op pagina 4 van dit programma vind je een uitgebreide video over supplementen. Mocht je supplementen via mij bestellen dan ontvang je 10% korting op je eerste bestelling en gratis advies.

Mail of app mij dan even.

Vasten Detox
Independent Sales Representative