Levensstijl & Hormonen

Voor alle vrouwen die volledig in hun kracht willen staan

Pagina 2 - Kennis

Kennis

We beginnen met kennis. De basis van het programma. Dat waarop je nieuwe overtuigingen kunt aannemen, zodat je gewoonten en patronen kunt doorbreken. Door het opdoen van kennis, het waarom leren kennen, wordt veranderen langdurig. Pak je de overtuiging niet aan, dan val je snel terug in oude gewoonten. En natuurlijk kan je ook direct beginnen met het volgen van een programma, want ervaren dat iets werkt voor jou is ook een belangrijke basis om je overtuiging te veranderen. 


Er is niet een ‘one size fits all’, dus het is belangrijk om dat mee te nemen wat jou aanspreekt, waar jij je goed bij voelt. Laat dingen los die niet voor jou zijn en ga aan de slag met dat gene wat je triggert.


Je kunt soms voor je gevoel nog zo gezond eten, intermitterend vasten toepassen, voldoende bewegen, in de natuur leven, maar je toch niet fit voelen. Dit kan komen door een verstoord metabolisme en een verstoorde hormoonbalans.

Hormonen en metabolisme

We beginnen hier met kennis over hormonen, welke hormonen zijn er en wat voor invloed hebben ze op elkaar en op jou. Wat is de invloed van cortisol, insuline en oxytocine op je schildklier en geslachtshormonen. Wat is de hiërarchie?

Ik laat je zien hoe de hormonale cyclus van een vrouw eruit ziet en welke hormonale levensfases er zijn. Wat voor invloed heeft je levensstijl op je geslachtshormonen en hoe kun je kijken naar een oestrogeen dominantie of PMS? Waarom is het belangrijk om na je vruchtbare fase je levensstijl opnieuw te bekijken? Wat veranderd er in de overgang en vervolgens na de overgang?

We kijken waarom het als vrouw verstandig is om anders te vasten als een man en waarom je lever en darmen zo belangrijk zijn. Dit is de basis om straks de tools en programma’s goed toe te kunnen  passen.


Neem mee wat goed voelt

Een levensstijl, voedingspatroon is heel complex en dit kun je op vele manieren optimaliseren. Doordat het zo complex is zijn er ook een heleboel visies en werkt niet voor iedereen hetzelfde. Het kan zijn dat je op bepaalde fronten een andere visie hebt en ook dat is natuurlijk oké. Ga open deze reis in en kijk waar je mee resoneert en wat op dit moment misschien niet voor jou is. Het is jouw reis, jouw leven en jij maakt je eigen keuzes.  

Deze video's staan vast voor je klaar, zodat je kunt beginnen met de eerste kennis over hormonen. 

Vanaf week 1 beginnen we samen ook aan deze video's.

Kijk altijd eerst de introductie op pagina 1.

Er zullen dingen zijn die je aanspreken en dingen die je voorbij mag laten gaan. Misschien herken je je in bepaalde symptomen en ga je inzien waar ze vandaan kunnen komen. Ga er open in en als je vragen hebt mag je ze altijd stellen.


INHOUD van deze pagina

Deze pagina is drie weken voor je aan het programma begint al beschikbaar. Je vindt hier 10 video's die je basis kennis geven over hormonen, de hiërarchie, de cyclus, levensfase en eventuele ongemakken waar je tegenaan kunt lopen. In week 1 en 2 van het programma staan deze video's op het programma.


Week 1 - 4 video's

  • VIDEO 1 - Drie hormoon assen - Overleven gaat altijd voor.
  • VIDEO 2 - Oxytocine - De invloed van knuffelen op cortisol en insuline 
  • VIDEO 3 - Cortisol 
  • VIDEO 4 - Insuline 

Week 2 - 6 video's

  • VIDEO 1 - Oestrogeen - Je geslachtshormonen, de laatste in hiërarchie  
  • VIDEO 2 - Testosteron en progesteron 
  • VIDEO 3 - De cyclus van een vrouw - Je hebt een prachtig ritme gekregen van moeder natuur
  • VIDEO 4 - Menstruatie, overgang en postmenopauze
  • VIDEO 5 - Darmen - Je bent wat je verteerd
  • VIDEO 6 - Lever

Tijdens de reis ontvang je iedere week een nieuwe mail van mij.

Week 1 - 4 video's

We beginnen met kennis, maar je kunt natuurlijk ook direct met één van de menu's beginnen.

De opbouw van het programma begint met kennis. De basis leggen om straks te begrijpen waarom we bepaalde dingen doen in de programma's. Dit betekent niet dat je niet lekker kunt beginnen met het aanpassen van je levensstijl.

Doe dit programma op een manier die het beste bij je past.

Je kunt direct starten met het menu van de voorbereiding.

Op het moment dat het dag één is van je menstruatie kan je natuurlijk ook starten met één van de programma's.

Of wanneer jij je in de postmenopauze bevindt, dan kan je altijd aan één van de programma's beginnen. 

Kijk dan de video op pagina 6 - programma's.

Die openen zich zodra we beginnen aan het programma.

Video 1

Overleven gaat altijd voor

Drie hormoonassen

Hormonen zijn de regelstoffen in je lichaam. Ze zetten iets in beweging en maken deel uit van een complex regulatie systeem. Vergelijk het met een orkest. We beginnen deze video met de drie hormoonassen in je lichaam. Je stress-as, schildklier en geslachtshormonen. En we gaan direct iets verder in op je schildklier.


  • Drie hormoon assen
  • Aanmaak en afbraak hormonen
  • Schildklier


Video 2

De invloed van knuffelen op cortisol en insuline

Oxytocine

De komende drie video’s gaan we het hebben over oxytocine, cortisol en insuline. Wat is de invloed van deze drie hormonen op je geslachtshormonen en hoe beïnvloeden ze elkaar. We beginnen met oxytocine en waarom dit je ‘knuffel hormoon’ wordt genoemd.


  • Oxytocine
  • Knuffel hormoon
  • In strijdt met cortisol


Video 3

Cortisol

Cortisol is je ‘anti stresshormoon’ en ondersteund je in stressvolle situaties. Het verhoogd je alertheid en geeft je energie, zodat je met gevaar om kunt gaan. Dit is fantastisch en geeft je de kans om te winnen van die stressvolle leeuw.

In onze huidige maatschappij zijn geen leeuwen, maar wel continue prikkels als je niet oplet. Stress is prima, maar het gaat erom hoe je ermee omgaat. Het is belangrijk om bestand te zijn tegen de stress, prikkels, die dagelijkse dingen je kunnen geven.

Als cortisol uit balans is, dan is het voor je geslachtshormonen ook lastig om in balans te blijven. We gaan kijken wat cortisol is, waar we het voor kunnen gebruiken en waarom we niet willen dat het chronisch wordt. Hoe herken je een disbalans en wat kan je doen om dit te voorkomen.


  • Cortisol
  • Cortisol en stress
  • Chronische stress
  • Slaap

Video 4

Insuline

De derde in hiërarchie is insuline. Insuline is een wel bekend hormoon wat vrij komt bij het eten van koolhydraten en suikers, maar ook stress kan insuline vrijgeven. Je kunt zelfs insuline resistent worden door het hebben van veel stress. We gaan kijken wat insuline is, wat insuline resistentie is en waarom je met insuline in je lichaam nooit vet kunt verbranden. Wat is een disbalans en wat kan je eraan doen.


  • Insuline
  • Insuline resistentie
  • Stress en koolhydraten


Week 2 - 6 video's

Nog een week met kennis

Heb je je al aangemeld voor what's app?

Stuur mij een berichtje en ik ga je toevoegen. 

0612381147

Video 1 

Je geslachtshormonen, de laatste in hiërarchie 

Oestrogeen

Hormonen schommelen gedurende de maand en gedurende je leven. De hormonen die we al hebben besproken hebben enorm veel invloed op deze laatste drie hormonen. Deze hormonen kunnen je gedrag beïnvloeden en zo kan je je gedurende een maand steeds geheel anders voelen. Je hebt de ene periode meer trek in zoetigheid of je bent wat sneller geprikkeld. Na het doorlopen van dit programma weet je dat dit heel normaal is en dat je hier je levensstijl op aan kan passen. In deze video gaan we kijken wat oestrogeen is, wat het voor je doet en in welke mate en wanneer het aanwezig is in je lichaam.


  • Oestrogeen
  • Oestrogeen te kort
  • Oestrogeen dominantie

Video 2 

Progesteron en testosteron

In deze video gaan we verder met testosteron en progesteron. Wat doen ze voor je en wanneer mag je ze aandacht geven. Wat is de invloed van progesteron op PMS of wat heeft insulineresistentie te maken met PCOS en testosteron? Straks heb je alle kennis om te weten dat je in de week voor je menstruatie echt even wat liever voor jezelf mag zijn.


  • Testosteron
  • Testosteron te kort
  • Testosteron te veel
  • Progesteron
  • Progesteron te kort

Video 3

Vasten als een vrouw

Vasten als een vrouw

In de vorige video’s hebben we alle hormonen besproken en nu gaan we inzoomen op de cyclus van een vrouw en welke rol deze hormonen hierin spelen. Wat is het natuurlijke ritme wat we hebben gekregen en hoe kunnen we dit met levensstijl zo goed mogelijk in balans houden.

Je hebt een prachtig ritme gekregen van moeder natuur 

De cyclus van een vrouw

Ik denk dat intermitterend vasten een hele krachtige tool is. Als vrouw is het verstandig om dit niet altijd op eenzelfde manier te doen, maar meer in het ritme van je hormonen. Niet alle hormonen worden blij van vasten, soms ben je net wat gevoeliger voor stress of heb je gewoon een beetje suikers nodig.

In deze video gaan we kijken hoe je hormonen gedurende je leven veranderen en hoe je maandelijkse cyclus eruit ziet.


  • Vasten als een vrouw
  • De maandelijkse cyclus
  • Levensfases 

Video 4

Levensfases

We gaan kijken naar het uitblijven van de menstruatie, de pil en de maandelijkse reiniging van je lichaam. Wat gebeurd er in de overgang en postmenopauze en wat kan je hiervan verwachten. Hoe kan je klachten minimaliseren die passen bij deze natuurlijke veranderingen in je lichaam.


  • Vruchtbare fase
  • Overgang
  • Postmenopauze
  • Menstruatie
  • De pil

Video 5

Darmen en lever

Darmen en lever

Met de darmen en lever gaan we het kennis gedeelte afsluiten. Twee organen die enorm belangrijk zijn als we het hebben over hormonen en die je ook al geregeld terug hebt horen komen. Je bent tenslotte wat je verteerd. Je kunt nog zo gezond eten of leven, maar als je lichaam het niet kan verwerken, dan heb je er helemaal niks aan.

Je bent wat je verteerd

Je darmen

Je darmen zijn de buitenwereld in je lichaam. Alles wat je eet of drinkt komt je lichaam binnen via je darm. Je hebt dus heel veel invloed op de gezondheid van je darmen en zo op je algehele gezondheid. 80% van je immuunsysteem bevindt zich in je darm en je hebt meer darmbacteriën dan cellen in je lichaam. Dus als je niet oplet dan sturen de bacteriën jouw.


  • Darmflora
  • Darmwand
  • Darm-brein verbinding
Vasten en Detox optimaliseren je leven

Intolerantie onderzoek

Meer informatie over het doen van een intolerantie onderzoek kan je vinden via onderstaande button.

Video 6

Je lever

Je lever mag alle toxische stoffen in je lichaam verwerken, maar hij heeft ook een belangrijke taak als we het hebben over hormonen. In deze video gaan we kijken naar die toxische belasting, de werking van je lever en hoe je goed voor je lever kunt zorgen.


  • Lever
  • Oxidatieve stress
  • Antioxidanten

Volgende week - de eerste stappen

Supplementen & gratis advies

Op pagina 4 van dit programma vind je een uitgebreide video over supplementen. Mocht je supplementen via mij bestellen dan ontvang je 10% korting op je eerste bestelling en gratis advies.

Mail of app mij dan even.

Vasten Detox
Independent Sales Representative

Community via what's app

Deel je ervaringen, stel je vragen en laat je inspireren.

Stuur mij een berichtje en dan zorg ik dat je op het juiste moment wordt toegevoegd.

0612381147